LEZING: WOUTER DE JONG

STUUR JE BREIN NAAR DE SPORTSCHOOL

Een goede gezondheid begint in je hoofd. Want je zit pas echt lekker in je vel als je ook mentaal fit bent. Zoals je je spieren traint in de sportschool, kun je ook je hersenen trainen. Met deze wetenschap transformeert Wouter de Jong zijn lezing op Healthy Fest tot een ‘sportschool voor de geest’ waar iedereen weer opgeladen uitkomt. Zelfs de meest nuchteren onder ons. Door zijn prikkelende mix van theorie, oefening, interactie, reflectie, muziek en video inspireert hij niet alleen, maar activeert uit je comfortzone te stappen zonder te dwingen!

VINYASA KRAMA YOGA

Vinyasa Krama is een dynamische yoga stijl en 1 van de oudste yoga vormen! Je bouwt je houding op door herhalingen, waardoor je vertrouwen in je lichaam creëert. Door de herhalingen en het continu bezig zijn met de adem worden de series intensief en uitdagend! Het is een yoga vorm die voor iedereen toegankelijk is.

Vinyasa Krama wordt gegeven door Healthy Fest trainer vanaf het eerste uur: Thirza van de Hoef.

LEZING: FULLCHARGE

Een lezing om je mentale gezondheid te verbeteren!

Jordy en Estrella van Toor zijn broer en zus, millennials en oprichters van FullCharge. Het bedrijf waarmee ze millennials op een luchtige manier ondersteunen met het verbeteren van mentale gezondheid.

Een aantal jaar geleden liepen zij zelf tegen de veelvoorkomende uitdagingen van de millennial generatie aan: het gevoel uit balans te raken, willen voldoen aan alle verwachtingen van anderen en zichzelf, veel social media gebruik etc. Ze besloten samen te experimenteren met kleine veranderingen in hun dagelijkse keuzes om beter in hun vel te zitten. Duidelijker grenzen aangeven, gedachten opmerken en opschrijven, tijd voor zichzelf inplannen. Met deze kleine veranderingen kwamen ze steeds meer in hun kracht te staan. Nu hebben ze als missie om zoveel mogelijk leeftijdsgenoten te helpen met het verbeteren van mentale gezondheid.

Tijdens de lezing op Healthy Fest delen ze met een dosis humor inzichten en tips omtrent de millennial generatie en mentale gezondheid.

LEZING: ZAHIR VAN ECK

Zouden binnen de krachttraining vrouwen hetzelfde moeten trainen als mannen om spiergroei te maximaliseren? Zeker niet! Er zijn een hoop fysiologische verschillen tussen de man en de vrouw en hierom zouden vrouwen er baat bij kunnen hebben hun trainingsprogramma aan te passen op hun biologische voordelen! Zahir van Eck zal op Healthy Fest op wetenschappelijk gebaseerde feiten met jullie delen over de verschillen binnen krachttraining tussen mannen en vrouwen.

MORNING MEDITATION

De ochtend écht goed en lekker beginnen? Bij deze bijzondere meditatie van Thirza van de Hoef keer je naar binnen, zodat je beter kunt intunen op jezelf en voelt wat je nodig hebt. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Na de meditatie ben je echt klaar voor de dag!

YIN YOGA

Start je dag met een ontspannende Yin Yoga Sessie gegeven door Thirza van de Hoef. Deze langzame vorm van Yoga richt zich op het versterken en versoepelen van het bindweefsel en de gewrichten daarnaast werkt het herstellend! Ze maken het bekkengebied los en rekken de dieperliggende spieren op. Het is een les waarin je langere tijd in rustige houdingen blijft zitten. Yin yoga brengt een hele mooie balans bij sporters om ervoor te zorgen dat de energie door kan stromen en je lichaam even de extra aandacht krijgt die je nodig hebt na het vele sporten!

NIDRA YOGA

Yoga Nidra betekent Slaap van de Yogi. Tijdens deze ontspannende sessie van Thirza van de Hoef kom je in een toestand tussen waken en slapen terecht waardoor je hele systeem tot rust komt en je volledig naar binnen kunt keren. 20 minuten Yoga Nidra staat gelijk aan 3 uur slaap. Het kalmeert de zintuigen en het zenuwstelsel, en ontspant fysieke, mentale en emotionele stress. Na deze yoga Nidra voel je je als herboren!

SUP YOGA*

Ben jij op zoek naar de ultieme yoga experience in de open lucht? Dan is SupYoga iets voor jou! Tijdens SupYoga verruil je jouw yogamat voor een SUP-board en doe je verschillende oefeningen terwijl je op het water drijft. Volgens kenners is dit een totaal andere ervaring dan een standaard yogales, omdat je buiten op het water één bent met de elementen wat een super rustgevend gevoel geeft. Een uitdagende en heerlijke yoga/pilates les waarbij je de yogamat verruilt voor een SUP-board. Ervaar de flow en kom helemaal tot rust.

*Voor dit onderdeel wordt een bijdrage gevraagd.

POWERWALK

Wil je actief bewegen, maar is hardlopen te veel voor je? Dan is deze workout perfect voor jou. PowerWalken is trending en wordt ook wel het nieuwe hardlopen genoemd. PowerWalken is een intensieve manier van bewegen, waarbij je in een stevig tempo doorwandelt en je je armen intensief meebeweegt. Op deze manier verbetert ongemerkt je conditie. Het wandelen wisselen we af met krachtoefeningen, waardoor je spieren sterker worden en ook je houding verbetert. Met PowerWalken hou je altijd 1 voet aan de grond waardoor het minder belastend is voor je gewrichten. Iedereen kan het dus doen! Doe je mee?

MINDFUL RUN

Hardlopen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig hardlopen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Zeker als je het combineert met mindfulness. Want dit heeft bijzonder goede effecten op lichaam én geest.

Selecteer op workout type:

Selecteer op workout trainer: