LEZING: WOUTER DE JONG

STUUR JE BREIN NAAR DE SPORTSCHOOL

Een goede gezondheid begint in je hoofd. Want je zit pas echt lekker in je vel als je ook mentaal fit bent. Zoals je je spieren traint in de sportschool, kun je ook je hersenen trainen. Met deze wetenschap transformeert Wouter de Jong zijn lezing op Healthy Fest tot een ‘sportschool voor de geest’ waar iedereen weer opgeladen uitkomt. Zelfs de meest nuchteren onder ons. Door zijn prikkelende mix van theorie, oefening, interactie, reflectie, muziek en video inspireert hij niet alleen, maar activeert uit je comfortzone te stappen zonder te dwingen!

VINYASA KRAMA YOGA

Vinyasa Krama is een dynamische yoga stijl en 1 van de oudste yoga vormen! Je bouwt je houding op door herhalingen, waardoor je vertrouwen in je lichaam creëert. Door de herhalingen en het continu bezig zijn met de adem worden de series intensief en uitdagend! Het is een yoga vorm die voor iedereen toegankelijk is.

Vinyasa Krama wordt gegeven door Healthy Fest trainer vanaf het eerste uur: Thirza van de Hoef.

MORNING MEDITATION

De ochtend écht goed en lekker beginnen? Bij deze bijzondere meditatie van Thirza van de Hoef keer je naar binnen, zodat je beter kunt intunen op jezelf en voelt wat je nodig hebt. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Na de meditatie ben je echt klaar voor de dag!

YIN YOGA

Start je dag met een ontspannende Yin Yoga Sessie gegeven door Thirza van de Hoef. Deze langzame vorm van Yoga richt zich op het versterken en versoepelen van het bindweefsel en de gewrichten daarnaast werkt het herstellend! Ze maken het bekkengebied los en rekken de dieperliggende spieren op. Het is een les waarin je langere tijd in rustige houdingen blijft zitten. Yin yoga brengt een hele mooie balans bij sporters om ervoor te zorgen dat de energie door kan stromen en je lichaam even de extra aandacht krijgt die je nodig hebt na het vele sporten!

NIDRA YOGA

Yoga Nidra betekent Slaap van de Yogi. Tijdens deze ontspannende sessie van Thirza van de Hoef kom je in een toestand tussen waken en slapen terecht waardoor je hele systeem tot rust komt en je volledig naar binnen kunt keren. 20 minuten Yoga Nidra staat gelijk aan 3 uur slaap. Het kalmeert de zintuigen en het zenuwstelsel, en ontspant fysieke, mentale en emotionele stress. Na deze yoga Nidra voel je je als herboren!

SUP YOGA*

Ben jij op zoek naar de ultieme yoga experience in de open lucht? Dan is SupYoga iets voor jou! Tijdens SupYoga verruil je jouw yogamat voor een SUP-board en doe je verschillende oefeningen terwijl je op het water drijft. Volgens kenners is dit een totaal andere ervaring dan een standaard yogales, omdat je buiten op het water één bent met de elementen wat een super rustgevend gevoel geeft. Een uitdagende en heerlijke yoga/pilates les waarbij je de yogamat verruilt voor een surfboard. Ervaar de flow en kom helemaal tot rust.

*Voor dit onderdeel wordt een bijdrage gevraagd.

MINDFUL RUN

Hardlopen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig hardlopen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Zeker als je het combineert met mindfulness. Want dit heeft bijzonder goede effecten op lichaam én geest.

MINDFUL WALK

Begin je dag helemaal ontspannen, zonder prikkels, door deel te nemen aan de Mindful Walk.
Wil jij ook weten hoe de Mindful Run® Methode je kan helpen om stress te verminderen en meer energie te krijgen? Op een ontspannen manier genieten van wandelen zonder prestatiedruk? Tijdens deze deze workout komen onder andere het krachtige effect van een goede ademhaling en mindfulnesstechnieken aan bod, met als resultaat balans in body, mind & soul!

AERIAL RELAX*

Heeft je lijf wat rust nodig tijdens je drukke sportweekend? Met het doek vlak boven de grond, werk je aan het herstel van het lichaam. Door stretchen en massage van het doek, creëer je meer ruimte en ontspanning, om vervolgens als herboren met nieuwe energie de rest van het weekend in te gaan. Ook een perfecte manier om je dag af te sluiten!

* Voor dit onderdeel wordt een bijdrage gevraagd.

AERIAL YOGA*

Vertrouwde yogahoudingen krijgen een nieuw jasje met behulp van het aerialdoek. Het doek is tijdens deze workshop jouw partner; hij ondersteunt je, maar daagt je ook uit! Naast dat je dieper in houdingen komt, worden gevorderde yoga houdingen als handstand en schorpioen ineens heel makkelijk. Het zweef effect van deze yoga vorm, geeft je vleugels! Bijkomend voordeel; de massage van het doek krijg je er gratis bij. Met een hoge funfactor!*

* Voor dit onderdeel wordt een bijdrage gevraagd.

Selecteer op workout type:

Selecteer op workout trainer: